Photography by Ingemar Magnusson

Du gamla du fria, BMC style

På nationaldagen i Brunnsparken i Ronneby firades det stort. Det spelades musik, bjöds på teater och sjöngs nationalhymn. Den absolut grymmaste nationalhymnen stod Blekinge Motorcyklister för. I ett mäktigt antal kom de dundrande genom parken med sina motorcyklar för att sluta upp på fredsplatsen bland all publik. Publiken var inte sen att komma fram och titta på all uppståndelsen och jag tyckte mig höra flera åhh och ahh (även bland de vuxna). Jag räknade inte alla mc som kom, men en trolig siffra är att det i alla fall var över 100 som dök upp. Någon jag pratade med nämnde 120 – 130 motorcyklar.

Mäktigt

Ja, mäktigt var det och mäktigare skulle det bli. Efter en stunds sträckande på stela muskler och leder samt lite fika, samlades några  sångsugna knuttar, spättor, bikers, bönor eller rockers  i BMC för att sjunga nationalsången. Sådana här tilltag gillar jag. Det finns en spontanitet och en äkthet som vi behöver mer av lite till mans. Jag tror att många i publiken blev lite överraskade då de fick se dessa hårdföra, ofta skäggiga och lite vilda människorna ställa upp för en nationalsång. I alla fall var det många som log brett och applåderade friskt efter uppträdandet. Jag kan bara sammanfatta BMC´s nationalsång med två ord; grymt & kaxigt!

Galleribilder BMC

Om du vill se bilderna nedan i lite större format får du klicka på dem. För att komma tillbaka hit använder du din webbläsares bakåtknapp. Var du inte där och kunde höra dem sjunga, ska du i alla fall inte behöva missa att se dem… Håll till godo och njut. Tänk bara på upphovsrätten och hör av dig till mig om du vill använda en bild.

Tags: , , , , , , ,

Prenumerera på nyheter

Missa inga blogginlägg! Ange din e-postadress här, så skickar jag en uppdatering när något nytt läggs ut här på min blogg. Helt gratis!

  • Anita

    Jättefina bilder, t.o.m Mackans hoj är ju med.

    • Tack Anita. Roligt att du tittar in. Jo det blev ju några hojar den dagen eller hur?

  • Jeanette Wihlstrand

    Vilka fina bilder.

    • Tack. Kul att du gillar dem.