Photography by Ingemar Magnusson

Cherry Tess And Her Rhythm Sparks

20140628__DSC8821: Cherry Tess and her rhythm sparks

20140628__DSC8821: Cherry Tess and her rhythm sparks

Det var full fart på Nostagia i helgen som gick. Precis överallt syns veteranbilar och motorcyklar. Jag lovar, det blir ett inslag om dessa också, men just nu blir det Cherry Tess And Her Rhythm Sparks och lite dans. Cherry Tess And Her Rhytm Sparks är lokala förmågor med ett otroligt skönt stuk. Jag har hämtat följande lilla presentation från deras Facebooksida så jag hoppas det är som det ska; Therése Möller – Sång, Per Månsson – Gitarr, Staffan Rigestam – Trummor, Mikael Ek- Bas och Peter Barrelid – Piano.

Tidsenlig musik

Cherry Tess steg upp på scenen precis efter modevisningen som jag bloggade om senast. Den visade kläder inspirerade från 40- till 60-talet. Nu bjöds det musik från samma tidsperiod och övergången kunde inte blivit bättre. Med en mix av Rock and roll och Rockabilly rev de av den ena höjdaren efter den andra. Jag måste säga att det är både klös och gung i musiken. Artisterna ser verkligen ut att trivas på scenen och bjuder på spelglädje lite utöver det vanliga. Detta var första gången jag hörde och såg bandet spela live, och detta trots att vi kommer från samma lilla håla i Blekinge… Kallinge. Visst har jag hört OM bandet, men aldrig hört det spela. Förrän nu. Och det var verkligen på tiden. Jag gillar rockabilly och rock n roll förutsatt att det spelas med kvalitet, och det gjorde Cherry Tess och hennes band. Det blir mer av deras musik hemma. Vad jag förstod har de släppt en ny platta som jag bara måste leta upp.

20140628__DSC8848: Dancing oldtimes style

20140628__DSC8848: Dancing oldtimes style

Cherry Tess lockade till dans

Det var många runt mig som gungade i takt till musiken, men mest gungade nog de dansare som tog tillfället i akt och bjöd till dans. Dans är inte min starka sida, men jag gissar att det var jitterbug som visades. Det finns ju så många olika sorters dans som för mig ser lika ut. Ta Jive, Lindy Hop eller East Coast/West Coast swing som exempel. Ni som kan dans får gärna kommentera och rätta. Nedanför scenen, ute på gräset där det fortfarande inte var lerigt av regnet, svassade de runt med glada miner. Ibland önskar jag att jag var mer intresserad av denna konst. Dansare ser nästan alltid ut att ha så skoj. Men nej, inte min grej riktigt, vilket frugan kan intyga med viss saknad skulle jag tro. För hon älskar att dansa. Nåja, tillbaka till Nostalgia… Dans handlar det ju om. Jag tycker att det var mycket imponerande av dansarna att klara ut det eländiga underlaget som platsen erbjöd. Ibland plaskade det ganska rejält runt deras fötter och jag misstänker att det blev mer än skotvätt när de kom hem den dagen. Extra kul blev det eftersom även dansarna var klädda i tidstypiska kläder. Jag älskar när helheter stämmer överens, när små detaljer som skor eller frisyrer följer det stora temat. Mycket väl utfört. Tyvärr fick jag aldrig reda på vilka dessa dansare var eller var de kom ifrån, så om du kan hjälpa mig här kära läsare, så är du välkommen att kommentera. De bör ha kred för vad de gör, precis som alla andra.

Tipsy Dance Club

Ett sent påkommet tillägg… Efter ett par trevliga kommentarer vet jag nu att det var dansare från Tipsy Dance Club i Karlskrona som visade hur det skulle gå till om man vill ha kul i regnvatten. Tack ni som hjälpt mig hitta och tack till dansarna i Tipsy för en fin uppvisning. Kanske var det fler som började spontandansa?

Fler bilder…

Här under ser du några bilder till från spelningen i lördags. I vanlig ordning ber jag dig uppmärksamma upphovsrätten och att inte “låna” mina bilder utan mitt skrivna medgivande. Mer Nostalgia-bilder kommer om några dagar. Sköt om dig till dess och du… kommentera gärna, eller dela länken hit på Facebook så att dina vänner får se och läsa de också.

 

Tags: , , , , , ,

Prenumerera på nyheter

Missa inga blogginlägg! Ange din e-postadress här, så skickar jag en uppdatering när något nytt läggs ut här på min blogg. Helt gratis!

 • Föresten!! Skiva kan vi fixa, maila mig!

  • Mail på ingående… Nu slipper jag leta 🙂

 • Tack för dessa fina ord Ingemar!
  Rock on /Cherry Tess

  • Ni har jobbat hårt för att nå dit ni kommit och inget av det som skrivits här är oförtjänt. Ni var BRA!

 • Precis! Tipsy var det som dansade!

  • Ahh, då vet jag precis var jag ska leta. Tipsy är ju den där dansklubben i Karlskrona, eller hur? Ska googla lite och se vad jag hittar. Tack Malin!

 • Annica

  Jo jag var en av dessa dansare

  • Vad kul Annica! Ni gjorde verkligen en fin insats. Måste ha tagit år av träning. Men vilket underlag att dansa på! Tack för att du hörde av dig.