Photography by Ingemar Magnusson

Pony & muscle car meet i Ronneby i augusti

20140717__dsc0163: Pony and muscle car meet

20140717__dsc0163: Pony and muscle car meet

Så är det snart dags för ytterligare ett bilevent i Ronneby. Den här gången är det premiär för Pony & muscle car meet i Brunnsparken. Premiär! Det är alltså första gången som detta meet hålls och det verkar på alla förhandsbesked som om ribban lagts högt. I skrivande stund finns det runt 100 bilar anmälda att delta, men arrangörerna räknar kallt med att ungefär det dubbla, eller lite fler kommer att visas upp när det väl kommer igång. Med lite tur kan det bli runt 300 bilar att se på.

Premiär i Sverige

Det är första gången som ett särskilt meet med pony och muscle cars arrangeras i Sverige. Jag tycker naturligtvis att det är extra kul att det händer i min landsända, här i Ronneby. Det vore mycket trevligt om vi fick se detta evenemang även kommande år och nog tycker jag att det finns förutsättningar till det. Som besökare är det gratis att beskåda bilarna i Brunnsparken, så den ursäkten att stanna hemma är struken. Dessutom är troligen Brunnsparken i Ronneby en av de finaste platserna i landet som ett liknande event kan hållas på. Som jag skrivit i ett tidigare inslag om Nostalgia, så tycker jag att parken erbjuder en mycket fin miljö för utomhusevenemang.

20140717__dsc0284: Grupp bilägare vid pressträffen.

20140717__dsc0284: Grupp bilägare vid pressträffen.

Arrangörer och bilar

Den här träffen (meet) arrangeras av flera bilklubbar tillsammans, vilket jag tycket är en mycket fin idé. De som håller i trådarna är; Camaro Club, Classic Mustang Club Sweden, Club Corvette Sweden (som för övrigt firar 40 år), Trans Am Club of Sweden och Blekinge Classic Car Club. Jag är övertygad om att vi är många som kommer att få ett par heldagar att njuta av i sommar. Ohh, jag har ju glömt att tala om när det händer. Boka lördagen den 9:e och söndagen den 10:e augusti. På lördagen är det utställning i parken och på söndagen är det klassikerrally med start och mål i parken. Detaljer hittar du hos pmcm.nu. Så om du inte vet så mycket om bilar, men ändå tycker om att titta på dem, då kanske du undrar vad ponycar och musclecar är för tingestar? Lite kort beskrivet handlar det om amerikanska bilar där musclecar är benämningen på en bil med mycket muskler och ponycar är benämningen på något mindre bilmodeller. Ford Mustang med sin fina häst gav namnet åt ponybilarna, men flera märken har sedan egna modeller som betraktas som ponybilar. Idag är det mer ett begrepp för mer eller mindre alla mindre amerikanska bilar med fyra platser, två dörrar och sportigt utseende.

20140717__dsc0215: Chevrolet Corvette 1970 cab

20140717__dsc0215: Chevrolet Corvette 1970 cab

Fototips

För dig som tänker besöka eventet och kanske ta lite fina bilder på bilarna och deras stolta ägare, vill jag förmedla ett par småtips. Bilar av det här slaget gör sig mycket väl om du hukar dig ner och tar bilder från en låg vinkel, gärna snett framifrån eller snett bakifrån. Var inte rädd för att krypa nära och ta detaljer, men var försiktig så du inte skadar bilarna. Ta många bilder på samma bil, men variera avstånd, vinkel, detaljer och helhet så brukar det bli flera fina bilder att visa efteråt. Prata gärna med ägaren och be dem visa saker som gör deras bil unik. Det är inte bara skoj utan också uppskattat av de flesta. Du kommer att upptäcka att de gärna delar med sig av sina historier och bilminnen om du bara är lite trevlig. Kanske kan du till och med få dem att posera vid sin bil. Och det bästa fotoljuset du kan använda är det som erbjuds av naturen. Solsken, mulet, småregn. Du kan inte styra över vädret så du får ta det som erbjuds, men det blir garanterat inga bra bilder om du inte försöker. Så ge järnet och kommentera här sedan och dela en länk till dina bilder, blogg eller hemsida så vi får njuta av dem.

Tags: , , , , , ,

Prenumerera på nyheter

Missa inga blogginlägg! Ange din e-postadress här, så skickar jag en uppdatering när något nytt läggs ut här på min blogg. Helt gratis!

  • Härligt! Välkommen den 9-10 augusti och ta fler bilder.

    • Klart jag dyker upp. Vill inte missa en sådan helg.